mar 2006

Mens vi venter på kaffen

I går blev jeg tilpas træt af min eksisterende mailløsning. På trods af adskillige mails frem og tilbage og en del forklaren fra min side, som blev totalt ignoreret af den anden part, bed jeg i det sure æble og oprettede en konto hos spamcop. Det koster $30 om året, men til gengæld kan jeg fortsætte med min nuværende server og filtreringen er uhyggeligt effektiv indtil videre. Jeg har slået spamfiltrering fra i min mailklient, for det ser ud til, at det er lettere at slette de få, der eventuelt skulle snige sig igennem, end at skulle fjerne eventuelle falske positiver ud fra spamfiltret igen.

Det har været en meget, meget langsom søndag indtil videre. Men nu er kaffen i det mindste klar.
|

Kickin' da coffee oldskool style

Min mor faldt lige over en reproduktion af en Nescafé-dåse fra 50erne. Den passede fint ind med min anden repro-dåse - som er lidt sjov... Det er jo Tommys kaffe - og min ganske autentiske kaffekværn, som jeg har arvet fra mine oldeforældre (så vidt vides fra samme periode). Der er et eller andet hyggeligt over, at det tager nogle minutter at forberede kaffen, mens duften spreder sig, når bønnerne bliver knust (ikke blendet som i de fleste moderne "kværne"). Hvorvidt det rent faktisk giver en mærkbart bedre smag, er jeg ikke sikker på, men oplevelsen er helt sikkert lidt hyggeligere - og det er vel mindst lige så vigtigt.

oldskoolkaff

|

Barometer

Nu har jeg hørt på DR Barometers netradio i et par timer. Der er dukket et par sange om, som jeg kendte. Der er dukket nogle sange op, som jeg ikke kendte. I modsætning til standarden er der også dukket nogle sange op, som jeg ikke kendte, men jeg gerne vil kende navnene på. At de lige nu spiller The Robots med Kraftwerk trækker heller ikke just nedad.
|

Nintendo DS homebrew rykker for hårdt

Wow. Bare... wow. Det er tydeligt, at koderne har lært Nintendo DS bedre at kende siden sidste år. For anden gang bliver Neoflash Compo afholdt og resultaterne i år rækker fra middelmådige til ufatteligt gennemførte.

Jeg tog lige et screenshot af et af de mest imponerende - Tales of Dagur.

top
bottom


Det er jo på niveau med de flottere SNES/Playstation 2D-titler. Musikken halter lidt efter, men den er ikke skrækkelig.

Det er kun et af mange lækre titler. Der er også en C=64 emulator og en multi channel tracker (mildest talt imponerende - med skræddersyet interface til DSen) med i konkurrencen

Se de andre titler på den officielle hjemmeside. Der er masser af screenshots.

|

Chuck Norris læser Chuck Norris facts

Det er større end stort. Se det her.
|

DR Netradio i iTunes i fuld kvalitet

Takket være Joachim Jensen kan man nu høre DR Netradio i fuld kvalitet (128Kb) i iTunes på OS X. Det betyder, at man kan streame til anlægget med Airport Express eller bare bruge en anden Quicktime-baseret afspiller og Airfoil. Der skulle også være dukket noget op til Windows, så man kan streame med andet end iTunes.

Det er lækkert. Så kan DAB-radioen blive stående inde i soveværelset og jeg kan stadig høre de samme kanaler - endda i noget bedre lydkvalitet.

Jo længere tid der går, des mere glad bliver jeg for min Airport Express. Trådløs musikafspilning, trådløs udprintning og trådløst netværk i samme lille boks. Det er lækkert, at man ikke skal rode med kabler, selv om man roder med flere forskellige computere. De kan alle finde ud af at streame til anlægget. Nåja, i hvert fald Windows og Mac OS X-maskiner. Min Amiga har ikke lært det endnu, men det kan jo være, at det kommer en dag.
|

:´(

...all out of Pocky. Snøft.
|

Asiatiske eventyr

Efter en gang fysioterapi var jeg klar over, at jeg alligevel ikke ville være mange sure sild værd, medmindre jeg fik prikket lidt til mig selv. Så det gjorde jeg med en spadseretur ned af strøget i det fine solskinsvejr. Der kom jeg forbi den lokale thaishop. At kalde den thai er endda lidt uretfærdigt, for de har ting fra alverdens steder fra - og specielt Kina og Japan.

Det er altid sjovt at komme derind, for selv om biksen er lillebitte, er der næsten varer til loftet, og jeg opdager noget nyt, hver gang jeg er derinde. Denne gang var det udon nudler. Jeg har prøvet lidt forskelligt, når det kommer til nudler, men de her fangede min opmærksomhed. Dels ved at de var i en meget markant sort/hvid/rød uigennemsigtig indpakning, men også ved vægten. Det her er en pakke nudler, som ikke er større, end at man kan holde den i en hånd. Men den vejer 800 gram. Den flinke dame, som eksperer i forretningen, tilbød mig at åbne en pakke, så jeg kunne se indholdet, for hun kunne ikke forklare, hvordan de så ud. Det kan jeg godt forstå.

Jeg har fundet et billede af nudlerne i færdigtilberedt tilstand. De er mindst lige så tykke i utilberedt tilstand og så er de helt hvide.

100_2166

Jeg glæder mig til at prøve at sætte tænderne i dem. Jeg ved dog ikke helt endnu, hvad jeg vil lave til.

Det var dog ikke det eneste, jeg købte. Jeg købte også et par små pakker instant noodles, som altid er gode til en hurtig snack, hvis man ikke lige har tid til at lave andet. Denne gang købte jeg også de kaffebolscher, jeg lurede på sidst jeg var derinde. De smager desuden glimrende (^_^).

Jeg købte også et par dåser kokosmælk - eller som der står på dem her: Kokosnøddenektar. Fint skal det være. Hver gang jeg drikker en iskold kokosnøddejuice, kommer jeg bare til at ønske, at det var en drønende hed sommer. Men det kan vel nåes endnu. Trods alt.

Jeg købte også en pakke med snacken over alle snacks: Pocky. Med jordbærsmag. Mmmmmmh. Pocky. Kun lidt mere vanedannende end crack. Jeg købte kun én, for jeg ved, at hvis jeg køber mere end en, så varer de præcis lige så længe alligevel. Én dag.

Pocky_strawberryPosten leverede desuden et par Playstation 2-spil, som skal anmeldes, og det nyeste eksemplar af Total Amiga, som blandt andet har et eksklusivt interview med Dave Haynie. Det bliver en hyggelig eftermiddag.

--- nåja, jeg købte da egentlig også lidt helt almindelige kinesiske nudler. De er altid gode at have på lager. Happy

|

Coming back to life

Duften af pizzaen i ovnen breder sig langsomt i stuen, mens Pink Floyd klinger ud fra anlægget. I takt med at Coming Back to Life langsomt stiger i intensitet, føles det som om jeg selv lige så stille kommer op mod overfladen. Egentlig har jeg lyst til at åbne den flaske rødvin, som står på bordet, for at have lidt vin til pizzaen, men det er så trist at drikke vin alene. I stedet ender det nok med noget blandet frugtsaft. Jeg er ikke sikker på, hvad der er mest trist. Men hvad pokker. Begge dele smager fint.
|

Byttehandel

Haves: adskillige stykker 100% ren lakrids.
Ønskes: ny ryg.

Alternativt kan en cykelventil indgå i handelen.
|

TDC - en bande løgnhalse. Som sædvanlig.

Det er utroligt, som TDC altid har formået at repræsentere alt det negative, man forbinder med de gammeldags monopoler. Arrogance, inkompetence, udbytteri og løgnagtighed.

Man kan som sådan overraskes over, at de overhovedet kan nomineres ting ting som e-Handelsprisen, som de rent faktisk vandt. Det synes jeg er ustyrligt morsomt. Ikke mindst da deres forretning, ligesom alle de andre wma-forbandelser, er en frontend til OD2, som er ejet af Peter Gabriel. Ja, mine damer og herrer. Den "valgfrihed", som Microsoft bilder os ind, at vi har, hvis vi bruger deres fantastiske, besværlige software og tilhørende kluntede hardware, er i det store hele en og samme forretning. I Danmark har vi så Phonofile, som har været sløve til at lette rumpetten og sørge for, at dansk musik blev tilgængeligt i andet end det ubrugelige wma-format. Det medførte en del kritik af iTunes Music Store, fordi man ikke kunne købe dansk musik derpå. Jeg downloadede forundret et Kim Larsen-nummer fra iTunes og det lød umiskendeligt som dansk musik. Men ja, udvalget var ikke så stort i starten. Dansk musik var der dog.

Reelt set har man i dag som forbruger tre valgmuligheder, hvis man vil købe musik online. Man kan handle ved de få steder, som rent faktisk tilbyder musik i mp3 eller endda valgfrie formater - så kan man spille musikken på både iPods og konkurrenterne. Man kan også vælge at købe musikken hos iTunes Music Store, hvor man så kun kan bruge sin computer, cd-afspiller eller iPod til at høre musikken på og ikke andre mp3-afspillere, medmindre man er villig til at gå på kompromis med kvaliteten. Det samme gør sig sådan set gældende med Microsofts løsning, hvor man kan få lov at købe fra den samme forretning med forskellige front-ends, som uden undtagelse er mere eller mindre ubehjælpelige. Jeg var selv med til at teste TDC Musik, før den gik i luften, og det var da en udpræget ikke-fornøjelse. Der er sjov med licenser, sikkerhedskopiering af samme og hvad-ved-jeg, i stedet for at man klikker download og så kan man frit spille musikken på op til 5 af sine maskiner og på sine iPods.

Nå, men humlen er, at TDC Musik har fået en pris for at levere en sub-par-løsning, hvor Peter Gabriel sidder i baggrunden og klapper i hænderne over at have fået endnu en håndfuld kunder. Det er for så vidt også fint nok. Men der er nu engang en anden online musikforhandler i landet, som ikke alene virker bedre, har bedre hardware, bedre software og et fornuftigt udvalg af dansk musik på trods af Phonofile.

I modsætning til TDC Musik lyver iTunes Music Store heller ikke om exclusives. For nu at citere TDC Musik: "De eksklusive remixes er kun tilgængelig i en begrænset periode - og de blive ikke sat til salg i andre online eller fysiske butikker." - Det ville være alletiders for TDC Musik, hvis ikke det var fordi, at det er en lodret løgn. Det drejer sig om numrene:

1. Mann gegen mann - original version
2. Mann gegen mann - popular music mix by Vince Clarke

og

3. Mann gegen mann - musensohn remix by Sven Helbig
4. Mann gegen mann - type o remix by Josh Silver // exclusive remix

Søger man lidt på iTunes, finder man præcis de samme numre, som TDC Musik påstår at have eksklusivt. Men vent... nu giver det mening. iTunes Music Store tæller slet ikke. Det kan godt være, den sælger musik i Danmark, men for det første er den drevet af et udenlandsk firma og for det andet bliver numrene ikke klistret ind i et DRM-format som størstedelen af forbrugerne slet ikke kan bruge til noget. Ja, det må være sådan, det hænger sammen. Det forklarer det hele - ellers ville ingen af delene give mening. Vel?
|

En mand og hans sygdom

Jeg har tilføjet en ny sektion til siden, som er dedikeret til den sygdom, jeg - måske eller måske ikke - lider under. Det er på tide at udbrede kendskabet til sygdommen, fordi folk kan lide under den uden at være klar over det - og uden at være klar over, at der findes måder at behandle den på. Mine damer og herrer: Mød Morbus Bechterew.
|

Nu med musik!

Jeg har ryddet lidt op her på forsiden, for at gøre det lidt lettere at navigere rundt og har i stedet lavet en ekstra side, hvor man kan se, hvilken musik jeg hørte mest af sidste uge og hvad jeg lige har hørt. Den søde detalje er så, at i mange tilfælde kan det lade sig gøre at høre et klip fra det musik, jeg lige har hørt.

Hop selv over på siden for at se det i aktion.
|

Shadowbane - nu gratis (Mac og Windows)

Hvis du går og har for meget tid til overs, så er der ikke noget som et MMORPG til at tage sig af dén sag. Nu kan du gøre det gratis på både PCere og Macs, for Shadowbane er blevet gratis.

Spillet er lidt i stil med Diablo-serien, men der er guilds og andet godt. I bund og grund er konceptet det samme som i alle de andre spil af typen: Slå monstre ihjel, bliv stærkere og kæmp mod andre spillere, når du har lyst. Det er ganske fornøjeligt, hvis man er til den slags og hardwarekravene er til at overse.

Det eneste reelle minus er, at man skal hente via Fileplanet - også kendt som Internettets busindgang; Du skal kæmpe mod bevæbnede pensionister for at få en plads på bussen. Det er gratis at få en konto, men de er gode til at skjule det. Grisebasser.

Hvis du vil se lidt mere om spillet, så har IGN en anmeldelse af det.
|

Holland - Verden 1-0

Hvorfor der ikke er nogen, der har fundet på det her før, kan næsten undre.

Hvis man viser folk, hvad de har i vente, har de en chance for at tage stilling til, om det er noget, de ønsker at være en del af.

Læs mere her om den nye immigrationsprøve i Holland.

Jeg håber vi får noget lignende i Danmark tilpasset vores forhold. Det er alle parter bedst tjent med.


---
Lytter lige nu til ''Infinite Dreams'' med Iron Maiden
|

Monsterpop?

Mine damer og herrer. Eurovision Song Contest er gået helt ad helvede til. Der er rent faktisk monstre med denne gang.

Tror I ikke på det? Så se det finske bud her:

arockalypse

Helvede frosset over med et drys af ABBA? Jeg tror, jeg bliver nødt til at se skidtet for en gangs skyld. (billede linker til hjemmesiden)

----
Lytter lige nu til ''Rent'' med Kafkas

|

Kan du huske 80erne?

Meget apropos forrige indlæg, fik jeg lige den her per mail fra en gammel kollegiekammerat (ironisk nok).

I har sikkert set noget lignende før, men jeg havde i hvert fald ikke set en så omfattende udgave af den, så her er den til eders fornøjelse:

Kan I også huske ...?
  
Facts om 80'erne
Kan du huske det fantastiske årti, hvor:
1. Vi troede fuldt og fast på at George Michael var hetero.
2. Vi stod gerne i en lang kø foran en telefonboks, hver gang vi ville ringe hjem
3. Hockeyhåret symboliserede den moderne mand!
4. Sejlerskoen blev betragtet som både klassisk og tidløs.
5. Permanent var trendy, både til ham og hende
6. At eje en BALL trøje var lykken
7. Dirty Dancing stjernen Patrick Swayze var supersexy
8. En lycra tingest ved navn BODY fandtes i alle pigers skab.
9. Skulderpuder, jo større jo bedre, gav os en naturlig silhuet.
10. Mascaraen skulle ikke være sort, men have samme farve som øjnene
11. Alle madretter som indeholdt ananas hed noget med Hawaii
12. Den heftigste forret var rejecocktail, og den sejeste drink var campari
13. Vi kunne ikke hoppe omkring når vi hørte musik, så hakkede pladen (LP'en)
14. Der fandtes et specielt møbel til stereoanlægget
15. Vi meldte os ind i bogklubber, musikklubber og vi samlede på utallige kort og billeder af popstjerner, idrætshelte og dyr
16. Slettelakken var den nye revolution, der kunne rette stavefejl
17. Gamacher og stor T-shirt var en helt naturlig kombination
18. De aller flotteste plakater/billeder vi havde på væggen var af kyssende par i solnedgang, grædende klovne og galopperende enhjørninger
19. Vi gik til aerobic med g-strengstrusser udenpå gymnastikdragten og syntes det var helt naturligt
20. "Jeg skriver en check" var en helt almindelig replik
21. Fastfood var det samme som en grillpølse med brød
22. En jogging dragt var ikke en joggingdragt med mindre du havde hvide tennis sokker uden på bukserne, benvarmere på eller rullet bukserne op til midt på læggen
23. En mus var et dyr

 
År 2006
Du ved, at du lever i 2006 når:
 
1.Du taster en pinkode ind på mikroovnen
2. Du har 15 telefonnumre til en familie på 3 personer
3. Du sender en e-mail til den person, der sidder ved siden af dig.
4. Årsagen til at du har tabt kontakt til dine gamle venner er, at de ikke har en mailadresse eller en mobiltelefon.
5. Du har arbejdet ved det samme skrivebord i 5 år men under 3 forskellige firmanavne.
6. Din chef kan ikke dit job
7. Din frokost består af rå fisk som du spiser med pinde
8. Du ringer til familien for at høre om de er hjemme idet du nærmere dig hoveddøren.
10. Alle reklamer på tv har en internetadresse under
11. Du går i panik hvis du glemmer mobiltelefonen hjemme og vender om for at hente den!
12. Det første du gør når du står op er at gå online, før du tænder el kedlen til en kop hurtig pulverkaffe.
13. Du lægger hovedet på skrå når du ler
14. Du læser dette og nikker og smågriner
15. Du ved præcis hvem du skal sende denne mail videre til
16. Du har for travlt til at lægge mærke til at nummer 9 i denne liste er væk
17. Du måtte scrolle op igen for at tjekke at den faktisk ikke var der
18. Og nu sidder du og griner for dig selv
Fortsat god dag!
|

F/A 18 Interceptor

Det kneb lidt med at komme i omdrejninger i dag, så jeg valgte at lave noget andet til at starte med. Det blev et remix.

fa18interc_1

Her den anden dag sendte en kammerat mig et link til en midi-udgave af titelmelodien til F/A 18 Interceptor til Amiga. Jeg besluttede mig for at hive midifilen ind i GarageBand, fikse et par mangler, ændre instrumenteringen lidt og tilføje noget elhegn. Resultatet kan findes her.

Jeg ved udmærket godt, at guitaren slet ikke var nødvendig, for jeg har allerede hørt det nummer til døde, som det oprindeligt lød. Jeg kunne bare ikke lade være. Det tiggede næsten om det.

|

Så' der tegnefilm

Efter lang tids kamp er det lykkedes AnimeOnly.TV at gå i luften med sin første udsendelse. AnimeOnly.TV er anime (japansk tegnefilm) med danske undertekster når som helst og hvor som helst. Det hele er aldeles gratis og financieret gennem reklamer - som dog ikke bliver vist i midten af underholdningen.

Forhåbentlig kommer der et vidt udvalg af anime-serier, som kan få folks øjne op for, at anime er mere og andet end pukkelmon og små piger med alt for store øjne (for slet ikke at blande tentakler ind i det - men det kaldes altså hentai). Nogle af de mest intense og voldsomme jeg har haft med tv-mediet er animeserier som Neon Genesis Evangelion og Berserk. Der er mange andre fantastiske serier og film, som giver oplevelser, der ganske enkelt ikke kan lade sig gøre på det normale filmmedie.

Så tag og kig på det. De har i hvert fald gjort alt rigtigt: Beholdt originalsproget og sat danske undertekster på. Lad os håbe, der også kommer nogle gode serier. Jeg kender ikke den første, som man kan se, men nu har jeg i hvert fald tænkt mig at se nærmere på den.

---
Lytter lige nu til ''Deine Schuld'' med Die Ärzte
|

Langsom morgen

Fem-seks timers søvn. Virker ikke med mindre end syv. Suk.

Nå, men det kunne da betale sig at stå op. Min far kom forbi med et nyt bilbatteri, et topnøglesæt (denne gang med forlængere i modsætning til mit eget), et sæt skruetrækkere og en svensknøgle i god kvalitet. Nu starter Det Hvide Lyn igen og jeg kan lade det gamle batteri op indendørs og skifte, hvis der skulle blive problemer igen.

Da det nye batteri blev sat i, kom der nogle smågnister, hvilket kunne tyde på noget overgang et eller andet sted. Jeg har haft nogle problemer med, at batteriet i bilen har været fladt, når den har stået i længere tid (hvilket den faktisk gør for det meste). Det er lidt ulempen ved at bo så centralt, at man ikke rigtigt behøver køre for at besøge familie, tage på indkøb og lignende.

Nu står jeg så overfor et af de store dilemmaer i livet. Et par timer på sofaen eller ej?


---
Lytter lige nu til ''The Light Of A Fading Star" med Flogging Molly
|

Folk der tager deres World of Warcraft lidt for alvorligt

...på en lidt forkert måde.

Den stakkels knægt i dette klip burde få en nørde/taber-medalje.

Men hey, de er jo også frække de små langørede fra Warcraft. Jeg tror dog moralen må være: "Der må være en grænse."

Picture 1

|

Murphy slår til igen

Jeg har lovet at hente min far i lufthavnen i aften, når han kommer hjem fra arbejde i Norge.

Jeg fik bilen (en Honda CR-V - sjawww) ved 18-tiden. Min far ringede lidt efter og sagde, at alt så ud til at gå efter planen. Fint nok. Så skulle han jo bare hentes 20.50 og så var jeg hjemme igen lidt i ti med lidt held. Men nej, lidt efter ringer telefonen igen. Dækket under flyets næse er punkteret. Guderne må vide, hvad der nu sker. Det skal lige indskydes, at der er en mellemlanding i København, før turen går til Tirstrup. Der er en time, og fejler det, går der et fly tre timer senere. Nogle gange - det er jo SAS vi taler om.

Så hvor vidt jeg skal ud til Tirstrup ved midnat eller senere aner jeg ikke endnu. Måske bliver ankomsten hertil med tog (det ville være let for mig - banegården er 3 minutter herfra til fods). Det ville bare være rart, hvis man kunne planlægge rejser nogle gange.

----
Lytter lige nu til ''Queen Anne's Revenge'', med Flogging Molly
|

Natfilm 2006

Igen i år har Natfilm været så elskværdige at lave en aldeles ubrugelig oversigt over de film, der kommer på festivalen. Det er utroligt at en så relativt simpel opgave konsekvent ikke kan løses acceptabelt.

Men hey! Neurox to the rescue. Han har igen på nogle timers kodning præsteret, hvad Natfilm indtil videre har forfejlet et par år i træk. Hermed præsenteres programmet for Natfilm 2006 i Århus.
|

Typisk

Bedst som man for alvor er begyndt at bruge Xboxen igen, så beslutter harddisken sig for at skabe sig. Den virker endnu, men den spinner op og ned for harddisken som en gal i perioder. Der er selvfølgelig ikke længere garanti, og sætter jeg en ny harddisk i, bliver jeg bannet fra Xbox Live, næste gang maskinen går på. Tak for det, Microsoft.Today in History:
03/09 "GOTO considered harmful" (E.J. Dijkstra) published in CACM, 1968
03/09 Decoration Day in Liberia
03/09 Falgun Purnima Day in Nepal
03/09 Robin Trower is born in London, 1945
|

Stenede edderkopper

Gad vide hvordan det ser ud, hvis en edderkop får et ordentlig skud narko og så skal prøve at lave et af de fine spindelvæv.

spider-monkey_large

Det er der nogle videnskabsmænd, der har testet, og man kan se de spøjse resultater her. Måske skulle jeg passe på med al den kaffe ved siden af specialet. 8)

Opdatering: Jeg fandt lige et eksempel mere.

|

Off-dage

Nogle dage er bare på tværs.

Jeg har stadig ikke helt forstået, hvorfor al energi bliver suget ud af en, når man har været til fysioterapi. Nå, men i det mindste er jeg ikke helt lemlæstet denne gang. Det er vel altid noget.
|

Guns n' Roses vender tilbage!

Næsten da. Der mangler jo desværre stadig nogle af de dele af bandet, som var med til at give bandet en speciel lyd. Her tænker jeg især på Matt Sorum og Slash.

Pasted Graphic


Men ikke nok med at de kommer på Roskilde i år, så skulle Chinese Democracy langt om længe også være færdig. Denne gang skulle det være ganske vist.

Det er i hvert fald et godt tegn, at der så småt er begyndt at dukke sange op rundt omkring på fora og P2P-netværk. Det er lykkedes at grave et par af sangene frem og jeg må sige, at jeg glæder mig til at få fingrene i den endelige skive. Lyden er lidt anderledes, men det lugter stadig rigtigt meget af den ægte vare. Lige fra den hårde rock'n'roll til de storslåede ballader. Dertil kommer et par numre, som minder mere om den industrielle stil, som blev lagt for dagen i Oh My God, som var med på soundtracket til End of Days.

Det er første gang, jeg har været så tæt på at købe en Roskilde-billet, siden jeg var dum nok til at købe en sidst. Guns n' Roses plus Roger Waters, der fremfører hele Dark Side of the Moon. Det er alligevel ikke noget, man ser hver dag.

|

Hvad nu hvis...

It's funny 'cos it's true.
|

Ugens chart

Som nogle måske allerede har opdaget, er ugens chart blevet opdateret i dag.

På førstepladsen ligger The Anti-Nowhere League efter lang tids fravær. Jeg havde hørt Scum-skiven så meget, at jeg på et tidspunkt besluttede mig for at rive den væk fra harddisken et stykke tid, men nu er de tilbage. Det mindede mig om, at jeg faktisk lige faldt over deres officielle site den anden dag. Det er mildest talt underholdende læsning at checke deres historiesektion. Det er dog ikke for sarte sjæle - undlad at læse det, hvis du regner med at skulle spise snart.

Når du først er afklaret med det, så kan du læse løs på siden - men kom ikke og sig, at jeg ikke advarede dig ^_^

Hører lige nu: "Creed - My Own Prison"
|

Pakke fra nabolandet

Ah, langt om længe kom der friske forsyninger. Lige siden jeg prøvede en pakke i Netto (af alle steder), har jeg været hooked. Det var et af de dersens specialtilbud, de af og til kører med, hvor de hiver nogle fine varer hjem i mindre partier.

Jeg kiggede efter erstatninger rundt omkring, men jeg fandt ingen. Google to the rescue. Og i endnu højere grad: Berliner Kaffeerösterei to the rescue. Hermed en advarsel til sarte sjæle: Kig ikke ind, hvis du er til kaffe, te, chokolade og så videre og du ikke er villig til at hive tegnebogen frem.

Nu er teen færdig. Ahhhhh....

kaffee


Today in History:
03/06 Christopher Piazza born in Kamloops, British Columbia, Canada, 1981
03/06 Hindenburg explodes and burns upon landing at Lakehurst, NJ, 1939
03/06 Lantern Day, Bejing

|

Hotdog

Er der næsten noget bedre end en stille og rolig aften, hvor det er iskoldt udenfor, med en lille, varm vovse, som putter sig op ad en?

P10100032

Jeg leger hundesitter for moderen, som drøner til fødselsdagsfester til højre og venstre. Vi blev enige om, at det ville være lidt synd, hvis vovsen skulle være alene hjemme i så mange timer. Så kunne jeg også nappe noget vasketøj med op for at undgå den elendige vaskemaskineanordning hjemme i lejligheden, og få vasket det heroppe. Det står så i en frossen bil lige nu, som stadig holder på parkeringspladsen ved lejligheden. Selv om den fint startede i første omgang, så stoppede den, mens jeg gik og skrabede sne af. Derefter nægtede den at starte igen.

25 minutters usikker gang senere var jeg nået frem. Altid noget jeg havde taget varmt tøj på og havde iPoden i lommen. Så føles det ikke som nær så lang tid. Undervejs så jeg, at de har revet min gamle folkeskole noget så grundigt rundt og tilføjet en ekstra bygning med gennemgang til den gamle. Der kom et lille prik af "det kan de da ikke tillade sig", og så var det ovre.

Jeg gider til gengæld ikke satse at vade ned af bakke hele vejen i et par lidt for glatte sko og med en Powerbook på siden, så min mor kan værsgo få lov at køre mig hjem, når hun kommer fra fødselsdag i aften. Ja, hun kan så. Happy

|

Tomgang

Efter at have siddet fast lidt i specialet og til gengæld leget lidt med plug-ins til RapidWeaver, er jeg gået tilbage til min oprindelige opsætning, men har til gengæld fået ryddet lidt op i de forskellige undersider, så de har samme layout som hovedsiden.

Nåja, og her er så dagens gratis historietime:

Today in History:
03/04 Casimir Pulaski born, 1747
03/04 First Cray-1 shipped to Los Alamos
03/04 First meeting of Congress, 1789, in N.Y.C.
03/04 Vermont Admission Day (admitted as 14th US state in 1791)
03/04 Antonio Vivaldi born in Venice, Italy, 1678


Og hey! Jeg kan flere automatiserede ting. Den her synes jeg er lidt sød:

Hører lige nu: '''Merican'' med Descendents

Musik er en tilpas stor del af min dagligdag, at det nummer, jeg sidder og hører, lige så vel kan afspejle mit humør, som det jeg egentlig skriver om. Jeg må jo se, om jeg husker at højreklikke og smide det ind i fremtiden.
|

Turrican-lørdag

En langsom lørdag eftermiddag. Specialet åbnet i Pages. Xboxen kører med Factor 5s Turrican 2 med Chris Hülsbecks sublime soundtrack. Gæt hvilken af de tre, der ikke irriterer mig.

turrican2

|

Uh-uh

Så fik jeg mig endelig snøvlet sammen til at lave en mini-selvbiografi, som kan findes lige over navigations-linksene ude i venstre side. Hvad er en blog uden et par ord om personen bag? Knap nok en blog, hvis du spørger mig. Happy
|

Blobula vender tilbage

Hold da op. Bedst som man mindst venter det, dukker gamle projekter ud af det blå. Tilbage i 2001 udgav vi vores første PDA-spil Blobula. Nu er det dukket op igen i en promotion, hvor man kan vinde en motorcykel.

Det kunne da være lækkert nok, hvis det genererer lidt ekstra salg. Jeg ærgrer mig næsten lidt over, at jeg ikke har en maskine at spille spillet på længere, da det helt klart virker bedst på en PocketPC (det blev designet med en stylus i tankerne). Men jeg kan da trods alt sætte mig ned til en Windows-maskine og bruge musen der, hvis jeg virkelig, virkelig bliver trængende. Det ser bare bedre ud på en TFT-skærm og fungerer bedre med en stylus af en eller anden grund.

Jeg kan ikke rigtigt gennemskue, om de stadig sælger Windows-versionen, men produktsiden er i hvert fald her.
|

Har KLF opfundet Pete Doherty?

Det er ikke noget, man ikke kunne forestille sig i hvert fald. De to hoveder kan slippe af sted med hvad som helst. Læs mere på Heckler Spray.
|

Chuck Norris som ung

Vi ved alle, at Chuck Norris er verdens hårdeste mand.

Picture 2


Men var han altid det? Hvordan var Chuck Norris, før han smadrede alle skurke i hele verden?

Det er der en tapper troubadur, som nu vil fortælle os om: Legenden om Den Unge Chuck Norris.

Picture 1

|

En æske med pandoer

Har du nogensinde haft brug for at sende en email, som var lige præcis for stor til, at modtageren kunne få den?

Nu har Pando gjort noget ved det. Det fungerer ved at både afsender og modtager henter et lille program (under 2MB), og afsenderen bruger derefter programmet til at sende en lille .pando-fil til modtageren. Med det samme går afsenderens computer i gang med at uploade filen til Pandos servere (krypteret) og lige så snart modtageren begynder at hente med sin Pando-klient, så downloader han/hun fra henholdsvis Pandos servere og afsenderens maskine. Som modtager ser man ikke andet, end at filen kommer lige så stille dumpende (eller vanvittigt hurtigt alt efter hvor meget, der er blevet uploadet til Pandos servere).

Picture 1


Sådan ser selve Pando-klienten ud. Dejligt simpel, ikke sandt? Den findes både til Windows og Mac OS X. Den er stadig i beta, men jeg blev i hvert fald ret hurtigt accepteret, da jeg søgte om at blive en del af beta-programmet på deres hjemmeside.

|

Fildelingssamfund

AltME er en spøjs størrelse. Det er lidt en blanding af instant messaging, mail og IRC - men samtidig vedvarende som nyhedsgrupper. Det er ret praktisk til projektstyring og kommunikation med små eller store grupper af folk. Det er bygget i Rebol, som de fleste programmører udmærker sig ved overhovedet ikke at kende. Men det er så deres eget problem. Rebol-udvilkere er næsten lige så fanatiske over deres udviklingssprog, som Linuxfolk kan være det om deres OS - dog af ren begejstring og ikke nogen bagvedliggende dagsorden som had til Microsoft, eller småfundamentalistiske ideer om at al software pinedød skal være gratis.

Der er nu en version af AltME på vej til Mac OS X, hvilket betyder, at det får en permanent plads på min harddisk. Men den helt store nyhed er fildeling. Lav din egen lukkede verden og del alle de filer du vil med folk. Lav en verden og invitér gamle klassekammerater til at deltage. Læg filmklip, billeder, lydoptagelser eller alt muligt andet ind og alle kan hente det. Det eneste det kræver er, at den, der har oprettet en verden, lader sin maskine køre. Hvis den bliver slukket kan der ikke forbindes til verdenen så længe.

Ifølge manden bag Rebol dukker den nye version af AltME op senere i dag på den officielle hjemmeside. Jeg glæder mig.

--

Opdatering. Jeg har nu prøvet betaen og revolutionen udeblev desværre i en vis grad. Der er begrænset størrelse på uploads og de SKAL først uploades til en server i stedet for, at det fungerede som et P2P-system. Det er dog stadig glimrende som diskussionsforum og til deling af mindre filer (under 20 MB).

P.t. er der stadig lidt for mange problemer med OS X-versionen af AltME, men det bliver forhåbentlig snart fikset. I hvert fald bevæger Rebol sig som helhed hurtigt fremad på platformen.
|