nov 2006

Opsamling MK2

Kender du det, når man har en række ting, man vil have fra hånden, og man kommer fint i gang med dem, men når man er færdig, sidder man med en fornemmelse af, at der var ét eller andet, der manglede? Sådan havde jeg det i går. Jeg fik skriblet nogle ting færdige, som skal i postkassen. Ligegyldigt hvor mange gange jeg kiggede på bunken og tænkte "det var det", så havde jeg alligevel en fornemmelse af, at det var det ikke.

Og nej, man kan ikke snyde sig selv. For i dag kom jeg i tanker om det sidste brev, jeg manglede at skrive, så jeg vil fyre op under Pages og få det sidste fra hånden, før jeg momentant begiver mig ud i det pulserende byliv med fare for liv og lemmer.
|

Opsamlingsdag

Ovenpå en glimrende weekend, som bød på en tur til København og gensyn med en masse venner, som der kan gå lang tid imellem jeg ser, er det nu på tide med en opsamlingsdag. Der skal skrives et par breve og samtidig hentes nogle. Der skal ringes rundt og laves aftaler. Der skal ryddes op i bilen efter idioten, og der trænger også sådan helt generelt til en gang oprydning her. God mandag derude.
|

Dit og mit

Det er utroligt, som folk ikke fatter en hentydning.

Hvis en bil er låst, ratlåst og har en ekstra ratlås af stål hen over sig, så betyder det nok, at man ikke vil have den stjålet - uanset at det er en model '88 med rust.

Det er ikke med til at gøre dagen bedre, når man kommer ned og bilen ikke kan startes, fordi nøglehullet er smadret, elektronikken er hevet ud i et forsøg på kortslutning og bilen er fuldstændigt rodet til med alt hvad der var i handskerum og gemmer. Nå, men det er meldt til politiet og nu må oprydningen vente, til det er dagslys. Det var ellers vildt fedt, når man lige stod og skulle afsted, så noget kunne overståes i en fart.

Så hvis du kender en taber, der ryger North State og ikke kan styre sin aske, med biltyvetendenser, så sig lige til, for jeg har et brækjern, der gerne vil møde ham.
|

Nye afgifter

Jeg har lagt en tekstfil ud på nettet, som folk må benytte for små 20 kroner. Da jeg ikke kan være sikker på, at folk rent faktisk vil betale for at bruge min tekstfil og måske bare henter den og bruger den ulovligt, har jeg hermed lagt en afgift på 5 kroner per lagermedie, der bliver solgt i Danmark. Jeg er godt klar over, at det virker som en legalisering af piratkopiering af min tekstfil, men jeg håber, at folk kan hæve sig over det og betale mig både for min tekstfil og for alle lagermedier, de køber i fremtiden.

Jeg regner med, at folk vil have fuld forståelse for det, for det svarer jo bare til at man køber en vaskemaskine, hvor man betaler for nogle funktioner, man aldrig vil bruge. Jeg håber, at folk indser, at det medvirker til udvikling af fremtidige tekstfiler, som de kan gemme på deres medier. Det er med andre ord potentialet, man betaler for her.

Synes du det lyder tosset? Hvis de må, så må jeg også.
|

Whoa Nelly!

Man gør sig ikke helt begreb om, hvor stor en 24" computermonitor er, før den rent faktisk står foran næsen på én. Det bliver så yderligere tydeligt, når man trækker et vindue fra sin laptop-skærm over på den eksterne monitor. Jøsses de er små. Jeg prøvede at surfe lidt med monitoren sat til at fylde hele skærmen (1920*1200). Det kunne jeg slet ikke overskue.

Man læser nu engang bedst i kolonner, og det er da også årsagen til, at min blog er sat op, som den er.

2407wfp

Det er svært at få armene ned over ren begejstring over det her monstrum. Det tog alt for lang tid at få den leveret, men den har været ventetiden værd.

Nu skal der spilles Xbox 360 til øjnene bløder. ^_^

|

Løsningen

Jeg har fundet den smarte løsning på mit evindelige slikproblem, som er: Jeg plejer at spise det.

Hvis jeg køber en enkelt pose slik, ender den altid med at være pist væk inden ret lang tid. Det er rent psykologisk. Jeg kan spise det, så jeg spiser det. Bagefter har jeg lidt ondt i maven og er skidt tilpas. Det er fjollet og kan ikke anbefales.

Hvad er løsningen? Køb en masse forskelligt - og jeg mener en masse. Så ved jeg, at jeg er en slagen mand på forhånd og kan sagtens efterlade en trekvart-fuld pose med slik, når aftenen er gået. Nåja, og så har man slik til flere dage Laugh
|

Mac Mini - en fotoserie

Photo 14Photo 15Photo 16Photo 17Photo 18Photo 19Photo 20Photo 21Photo 22

Hvis nogen skulle være i tvivl, så er det altså en iPod Photo 30 GB model - ikke de nye og tyndere videomodeller Happy.

P.S. er den ikke nuser?

|

Skumle bagtanker?

...eller bare en tilfældighed?

Jeg sad og læste lidt om forskellige opløsninger i dag i forbindelse med Playstation 3 og Xbox 360. For dem, der ikke er klar over det, er der to af de såkaldte high definition-opløsninger på de TV, hvor der står "HD-RDY" eller "HD Ready" på.

Microsoft har snakket om, at navnet Xbox 360 kommer af, at gameren er i centrum - altså i midten af 360 grader. Total immersion og alt det snask. Men så slog det mig:
1080... 720... 360...
360... 720... 1080...

Tilfælde eller ej? Aner det ikke, men det er da meget sjovt.
|

Tanker om PS3

Så blev Sonys Playstation 3 lanceret i Japan til "stor success". Ja, der blev i hvert fald udsolgt. Alle 80.000 som skulle fordeles til et helt land. Til sammenligning sælger Nintendos DS Lite som regel 100.000 til 160.000 på en uge. Sony må virkelig være tilfredse.

Det blev selvfølgelig ikke sjovere for de stakkels japanere, at mange af maskinerne slet ikke gik til dem, men blev opsamlet til videresalg på auktioner.

Men hvad med de få, heldige som kom hjem med en spritny PS3? Tjah, de har i hvert fald ikke de mest spændende titler at vælge imellem, og selv et af de såkaldte "flag ship"-spil, Resistance: Fall of Man, endte i skyggen af Xbox 360s Gears of War. Det ser heller ikke for lovende ud for multiplatformspil. Der er ganske vist kun en enkelt ude indtil videre, som både findes til Xbox 360 og PS3, men her var PS3-versionen ret underlegen med hakkende opdateringshastigheder (som ganske vist også var at finde på 360, men i langt mindre grad) og en langt dårligere online-del.

Sony skal virkelig tage sig sammen, hvis de skal vise konsol-gamere, hvorfor de skal lange næsten 5500 kroner over disken for en PS3, når de kan købe en Xbox 360 med flottere spil og bedre online-del for omkring 2600 - eller 1800 hvis man kan leve uden en harddisk (som om).

Med lanceringen af Microsofts online-forretning, hvor man kan leje film i high definition og købe serier i hhv. standard definition og high definition, forsvandt en stor del af grunden til overhovedet at have et hi-def medie som Bluray eller HD-DVD. Jeg ser alligevel sjældent film flere gange, end at det kunne betale sig at leje dem - det er mest for bekvemmelighedens skyld, at jeg køber dem på dvd. Det er jo lettere end at skulle vade i Blockbuster eller den lokale kiosk hver gang. Hvis man får leveret filmene lige til stuen på et par timer (eller hurtigere alt afhængigt af forbindelsen), så er der jo ikke mange gode grunde til at skulle ud i regn/snevejret, medmindre man alligevel skal hente snolder...
|

Vandfald efter vandfald

...af snot forståes.

Bedst som det var begyndt at gå bedre med efterdønningerne fra lungebetændelsen ramte en forkølelse. I det mindste er det da noget, man kan forholde sig til. Det er også en god undskyldning til at blive længe under dynen, når det er vådt og koldt udenfor. Hvis så bare naboerne kunne holde slagboremaskinen i ro (hvordan kan man bruge sådan en løbende over et par måneder? Min fantasi rækker ikke til det).

Om ikke andet burde larmen på den anden side af vejen snart holde op. De har larmet godt og vel det sidste års tid, men nu er den nye Lidl til gengæld ved at stå klar, og åbner indenfor en uges tid eller to. Så holder larmen af ting der bliver slået på formentlig op. Det kan kun være en god ting. Nåja, og hvis biksen er noget værd, så har jeg superkort til indkøb, siden indkørslen bogstaveligt talt er lige på den modsatte side af vejen i under et stenkasts afstand.
|

I guder

Man skulle tro, at nogle af pengene, der bliver brugt på forskning indenfor elektronik, kunne bruges på at gøre tingene rarere at eje. Det kunne f.eks. være brugervenlighed og støjniveau, man greb fat i.

Aftenens tilfælde var den nye harddisk-recorder fra LG, som jeg skulle sætte til et nyt (og pænt lækkert) 32" LCD HD-TV. Den er måske ikke meget værre at bruge end en video. Den er i hvert fald på mange områder helt sikkert meget smartere. Den har også alt det tekniske i orden (for de teknisk mindede kan den opskalere til 1080i via HDMI, outputte component, RGB og alt det andet samt har 160 GB HD og sluger stort set alle skrivbare DVD-medier - ja .. incl. DVD-RAM).

Jeg vil ikke sige, at den ligefrem er en støjsender, men jeg bemærkede den dog ret så tydeligt, når den var tændt - også selv om den ikke stod og lavede noget. Derudover var den umiddelbart ganske brugervenlig og fandt selv diverse kanaler og navngav dem endda, så godt den kunne. Desværre var det så mit job at få placeringen til at svare til kanalernes placering på fjernsynet - og her begyndte det så at gå galt. Det var umiddelbart elegant nok lavet, så man bare kunne vælge en kanal, rykke den et andet sted hen og så var det det. Bortset fra at så var kanalerne pludselig omdøbt, indtil man så bladrede forbi dem igen og blev på kanalen længe nok, til de blev genkendt og fik deres rigtige navn. Det resulterede i en del fejlslagne flytninger, som jeg kunne have været foruden. Det skal lige siges, at det til gengæld gik som smurt på fjernsynet, så det er jeg rigtigt gode venner med.

Jeg benyttede så lejligheden til at smide et styk Xbox 360 til og prøve et par spil på det fjernsyn i stedet for mit 12 år gamle 28" 4:3-fjernsyn. Puha. Jeg prøver på at glemme det, så jeg igen kan få et minimum af nydelse ud af spillene herhjemme. Det er utroligt, som man kan blive grafikluder af liiiige at prøve noget, og så blive tvunget tilbage på noget knap så godt. Jeg er allerede begyndt at blive irriteret på kabel-tvs billedkvalitet på mit almindelige fjernsyn. Nu gør det ikke så meget, fordi jeg alligevel yderst sjældent ser tv, men man kan godt græde lidt snot over, at der kommer til at gå lang tid endnu, før vi har ordentlige digitale signaler overalt her i landet.

Nu vil jeg - lettere trist til mode - sætte boxen til det gamle fjernsyn igen.
|

En hyggelig aften

Vel hjemvendt fra en hyggelig aften i familiens skød, er der ikke andet at gøre, end at rulle hen på sofaen og småblunde lidt til en film. Man kunne jo gå i seng, men det ville sådan set også være lidt svagpisser-agtigt.

Jeg tror også, at det ville ende med mavesmerter, hvis jeg gik i seng lige nu. Nogle folk kan man bare ikke besøge, uden man vender hjem med kraftigt udspilet bug. I dette tilfælde af vildt-tournedo med hele svineriet (og masser af det), efterfulgt af et fuldvoksent oste- og frugtbord og efterfølgende kager, snolder og kaffe.

Er jeg game over? Det tror jeg nok, jeg er.
|

Man undres

Jeg har kigget rundt omkring i et stykke tid og undret mig over, hvornår det slog klik i folks hoveder.

En ting er, at der er begyndt at dukke Halloween-ting op i forretninger i Danmark, selv om vi slet ikke fejrer Halloween (og det er ellers en af de sjovere ting at fejre), men at julepynt dukker op lang tid før Halloween? Det er bare helt sort.

Det eneste gode det medfører er, at man kan købe Thors julebryg i længere tid. Det eneste. Resten er sådan set bare med til at skrue ned for min lyst til overhovedet af fejre jul - hvilket igen fører til færre indtægter for forretningerne, der pumper julepynt efter kunderne fra oktober af. I hvert fald fra mine lommer. Faktisk bliver deres indtægter generelt skåret ned, for så længe jeg kan finde forretninger, der stadig ikke er proppet med julepynt i oktober og november, vil jeg hellere lægge mine penge dér.

Hvis de endelig skal sælge juleting før december, så kunne de i det mindste holde det til en uge eller to før, så man ikke når at blive træt af julen, før man overhovedet når november. Det ender jo med, at det første julepynt dukker op i maj, hvis det fortsætter sådan her.
|